Huishoudelijke Waterzuiveringsinstallatie

 

Wat?

Huishoudelijke zuiveringsinstallaties met volledige biologische activiteit in combinatie met het innovatieve putsysteem Twin Bloc ® worden gebruikt voor het zuiveren van het huishoudelijke afvalwater bij particuliere woningen. Alle afvalwater afkomstig van toiletten, badkamer, keuken en dgl dient gezuiverd te worden alvorens te lozen.
Systeem voldoet aan de Duitse DIBt norm Z55.31-407

 

 

Voordelen van het systeem

 

1) Vele jaren van beproefde technologieën zijn samen gevat in de Micro-Step XL SBR hybride
2) Eén put met slechts één putdeksel
3) Volledig elektrisch gemonteerd en stekkerklaar
4) Eenvoudig te installeren met graafmachine door een lage inbouwdiepte
5) Uiterst effectief all-over ventilatie proces met mini male hoogte
6) Geen bewegende of onder spanning staande delen in het afvalwater
7) Laag-onderhoudssysteem
8) Kast voor binnen-en buitenopstelling inbegrepen
9) Voorzien van 12 m luchtslang op de buisbeluchters en de lucht lift

 

Werking van de installatie

 

Eerste Primaire behandeling

Alle huishoudelijk afvalwaters worden geloosd in de primaire voorzuivering van het systeem. De voorzuivering staat in voor de scheiding van het afvalwater met het resterende niet- verwerkbare materiaal in het afvalwater aanwezig. Tevens dient deze als buffertank wanneer de installatie grote hoeveelheden afvalwater te verwerken krijgt bij bijvoorbeeld het nemen van een bad door verschillende personen na elkaar. Door de cilindrisch regelbare opvoerpomp komt het water van de voorzuivering in de biologische fase.

Tweede Biologische behandeling

Door de specifiek ontwikkelde beluchters op de bodem wordt het afvalwater meermaals per dag in cycli verrijkt met zuurstof, daardoor stimuleert men de productie van micro-organismen. Een extra biomassa generator levert een hoge populatie van micro-organismen en dus een hoog reinigende werking van het systeem. Onverwerkt materiaal wordt terug naar de primaire fase gehaald. De ventilatie en de werking van de lucht-lift pomp (voorzien van een energie-geoptimaliseerde membraan compressor), worden gestuurd door een intelligent besturingssysteem. Het systeem werd getest op een low-power modus, meestal is er dan geen ventilatie, en dus ook geen stroomverbruik.

Derde Nazuivering

Deze behandeling wordt losgekoppeld van de biologische fase door een scheidingswand, die is gevormd in twee fasen. In de eerste fase, is er een sedimentatie van de biomassa. Omdat deze kamer niet wordt ontlucht, kan de materie op de grond rusten. De tweede fase van de nazuivering bestaat uit de afscheidingsbuis, die scheidt het heldere water van het actief slib en laat het gereinigde water wegvloeien naar een beek of een daartoe voorzien infiltratiesysteem. De overtollige biomassa (actief slib) van de reiniger wordt meerdere malen per week opnieuw toegevoegd aan de primaire behandeling.

 

 

Controle-Kast met diafragma compressor:

 

 

- Compact paneel voor wandmontage
- Afmetingen (HxBxD) 400 x 245 x 640 mm
- Geschikt voor binnen-en buitenopstelling
- Voorgemonteerde stekkerklaar
- Stroomuitval detectie

 

Types

 

 

Plaatsingsvoorschriften

 

De put voldoende groot uitgraven zodat de installatie in zijn geheel kan neergelaten worden zonder stoten. Onderaan de put een laag gestabiliseerd zand voorzien van +/-35cm of (bij grondwater) een gewapende betonplaat die perfect horizontaal staat. Terwijl de installatie wordt opgevuld met water, vult u rondomrond aan met gestabiliseerd zand (+/-35cm) tot op de hoogte van in-of uitlaat. Sluit vervolgens de in- en uitgang aan op het netwerk met de gepaste diameter van buis.
Indien er auto-verkeer overheen komt, plaats bovenaan een gewapende betonplaat die niet rechtsreeks rust op de afscheider maar wel op de laag gestabiliseerd zand rondomrond. Indien nodig kan u steeds een opzetschacht voorzien.