Koolwaterstofafscheiders

 

Wat?

De huidige wetgeving legt strikte lozingslimieten op inzake afvoer van koolwaterstoffen. Bij afvoer van Slib en koolwaterstoffen (derivaten van ruwe olie) afkomstig van wegen, parkeerplaatsen, garages, tankstations, e.d. ... is het verplicht de koolwaterstoffen uit het afvalwater te halen voor lozing.
Een olie-afscheider is aan te raden om de ontsmetting van water te verzekeren en elke onverwachte verontreiniging te voorkomen.
De Bepoplast Olie- en benzine afscheiders voldoen aan de strenge Europese normen EN858.1 en EN 858.2

 

Werking

 

1. Invoer van het effluent
2. Afscheiding van het slib in het slibcompartiment
3. Slib (slib sedimentatie en opslag)
4. Passage van het water in de filterhouder
5. Doorgang door de coalescentiefilter (honingraat)
6. Opslag van gevangen koolwaterstoffen
7. Doorgang van water in de behuizing afsluitorgaan,
8. Vrijgave van het water behandeld door het by-pass
9. Primer verbetert de directe toegang tot de bypass en twee
compartimenten van de separator,
10. Optil ring om de installatie te vergemakkelijken
Alle zijn ontworpen volgens de normen: EN 858,1 en 858,2. Onze toestellen zijn intern getest op onze testbank en CE verklaard.

 

Coalescentiefilter

 

Bij lozing in de riolering is er in principe geen coalescentiefilter vereist. Doch voorziet het Bepoplast systeem de afscheider steeds van een ingebouwde coalescentiefilter die zelfs de fijnste
partikels eruit haalt.

 

Wanneer maakt men gebruik van een bypass?

 

Afhankelijk van de aard van het te behandelen oppervlak (indien parkeergarage, wasplaatsen of los site ...) en volgens de plaatselijke voorschriften, wordt aanvaard dat een deel van het effluent niet volledig naar de afscheider gaat. In deze gevallen installeert men een storm overloop (bypass), deze maakt, in het geval van een storm - wanneer de toelaatbare stroom van de separator bereikt is, dat de rest van het effluent rechtstreeks geloosd mag worden. Dit systeem wordt in de eerste plaats geïnstalleerd op
outdoor parkeergarages. Het voordeel van de bypass olieafscheiders Bepoplast is het geïntegreerde
ontwerp waardoor de bypass met de tank verbonden is. Eén mangat geeft toegang tot de afscheider en de bypass. Dit gepatenteerde apparaat vereenvoudigt de installatie met een besparing van tijd en kosten tot gevolg.

 

Types

 

Olie en Benzine afscheider zonder Bypass:
Toepassing Carwash, Tankstation, Garage, …

 

Opties

 

Alarmsysteem: dit systeem zal een melding maken indien de put zijn maximaal opvangvolume heeft bereikt. Bij het behalen van het maximum niveau dient deze geledigd te worden.

 

Onderhoud

 

Reiniging dient minimaal 1 x per jaar te gebeuren.
Na reinigen opnieuw vullen met water om de werking te garanderen

 

Plaatsing

 

De put voldoende groot uitgraven zodat de afscheider in zijn geheel kan neergelaten worden zonder stoten. Onderaan de put een laag gestabiliseerd zand voorzien van +/-20cm of (bij grondwater) een gewapende betonplaat die perfect horizontaal staat. Terwijl de afscheider wordt opgevuld met water, vult u rondomrond aan met gestabiliseerd zand (+/-30cm) tot op de hoogte van in-of uitlaat. Sluit vervolgens de in- en uitgang aan op het netwerk met de gepaste diameter van buis.
Indien er auto-verkeer overheen komt, plaats bovenaan een gewapende betonplaat die niet rechtsreeks rust op de afscheider maar wel op de laag gestabiliseerd zand rondomrond. Indien nodig kan u steeds een opzetschacht voorzien.
Zorg ervoor dat de afscheider tijdens het vullen ventilatie heeft.