Septische en Regenwaterputten

 

Wat?

Een septische tank wordt gebruikt als opslagtank voor afvalwater (zwart) afkomstig van toiletten. Dit afvalwater wordt gezuiverd door bezinking. De bezinkbare delen van de vloeistof worden  gescheiden door de zwaartekracht. Dit bezonken materiaal is een voedingsstof voor bacteriën. Deze maken een deel van het bezonken materiaal vloeibaar en verwijderen het daarna. Het inerte en niet verwijderde bezonken materiaal moet na verloop van tijd geruimd worden door een ruimingsfirma.

Een regenwaterput wordt gebruikt voor ondergrondse opslag en buffering van het regenwater afkomstig van het dak. 
Bepoplast voorziet u niet alleen in uw noden naar de tanks maar tevens naar de mogelijkheid uw regenwater te filteren en te hergebruiken voor toiletten, tuin, …  
De huidige voorschriften voorzien de particuliere woningbouw van een minimum 5000l tank.


Types

Alle onze tanks worden uit 1 deel vervaardigd door middel van rotatiegieten. De gebruikte grondstof is steeds eerstekeuzemateriaal PE, een materiaal dat als voornaamste eigenschappen een grote stevigheid maar toch slagvastheid heeft.  Al onze tanks hebben dan ook een 100% lekvrije garantie en geven ten opzichte van de traditionele betonnen tanks een voordeel in gewicht, langdurig gebruik (PE wordt niet aangetast) en plaatsingscomfort.

 

Ronde septische en regenwaterputten Ronde regenwaterputtenRechthoekige septische en regenwaterputten  Platte regenwaterputten

Ronde septische en regenwaterputten  Ronde waterputten Rechhoekige septische en regenwaterputten Platte regenwaterputten

 

Ronde septische en regenwaterputten  

 

Hun cilindrisch liggende vorm is ideaal voor grondinbouw en geeft een hoge weerstand ten opzichte van de omliggende aarde en grondwaterdruk. De putten zijn ophoogbaar met een opzetstuk dat zich gemakkelijk aanpast aan de inbouwdiepte van de put. Alle putten zijn voorzien van hijsogen om deze gemakkelijk en veilig de put in te laten. Het mangat biedt de mogelijkheid deze putten makkelijk en veilig te betreden/ onderhouden en reinigen.

1000l.1500l.2500l.

 

Tabel met afmetingen

 

OPTIE A

Voor de ronde septische- en regenwaterputten (1000l-1500l-2500l) beschikken wij over volgende opzetstuk:
 Elke 6 cm inkortbaar om perfect te laten aanpassen aan de maaiveldhoogte. Voorzien van een deksel ø 45 cm.
Mogelijkheid om meerdere opzetstukken boven elkaar te combineren.

Ronde regenwaterputten

 

Deze putten zijn ontwikkeld voor de opslag van regenwater. Hun cilindrisch liggende vorm is ideaal voor grondinbouw en geeft een hoge weerstand ten opzichte van de omliggende aarde en grondwaterdruk. De putten zijn ophoogbaar met een uitschui-fbaar opzetstuk dat zich gemakkelijk aanpast aan de inbouwdiepte van de put. Alle putten zijn voorzien van hijsogen en handvaten om deze gemakkelijk en veilig de put in te laten. Het mangat beschikt standaard over  een voetgangersdeksel waardoor deze putten makkelijk en veilig te betreden/ onderhouden en reinigen zijn.

 

Tabel met afmetingen (mm)

 

OPTIE B

De ronde regenwaterputten (5000l-7500l-10000l) kunnen beschikken over een uitschuifbaar ovaal opzetstuk tot 1 meter dat perfect aansluit op het mangat van de tank. Het tankdeksel kan gebruikt worden ter afwerking op maaiveldniveau.

art OZ RW100

OPTIE C

Opnieuw voor de ronde regenwaterputten (5000l-7500l-10000l) is en opzetstuk voor schacht 15 cm beschikbaar (bruikbaar indien de hoogte tot op het maaiveld beperkt is). De stukken kunnen onderling geconnecteerd worden om een hogere schacht in een veelvoud van  15 cm te bekomen.

art OZ RW15

Platte regenwatertanks

 

Ook vlakke regenwaterputten zijn verkrijgbaar, aan te raden in rotsachtig terrein of indien de put met de hand dient te worden uitgegraven. Het uit te graven volume grond is hier aanzienlijk minder dan bij een normale regenwatertank. De tanks zijn van een zeer hoge kwaliteit, dikwandig en uiterst stabiel. Een mangat van diam 55 cm zorgt voor een makkelijke toegang. Deze tanks zijn automatisch voorzien van een uitschuifbare opzetschacht indien de afstand tussen mangat en maaiveldniveau dient overbrugd te worden.

Tabel met afmetingen (mm)

Rechthoekige septische en regenwaterputten

 

De rechthoekige putten kunnen zowel gebruikt worden als septische of als regenwaterput. Hun rechthoekige vorm maakt het ideaal deze te gebruiken in rijwoningen waar de doorgang zich beperkt tot de breedte van een deur .  Indien gebruikt voor regenwater en het maximale volume van 1 put niet volstaat, zijn deze heel makkelijk koppelbaar via de onderkant. Het mangat biedt de mogelijkheid deze putten makkelijk en veilig te betreden/ onderhouden en reinigen.  Bij niet voldoende volume kan er gekoppeld worden met koppelstukken direct vanuit de fabriek.

Tabel met afmetingen (mm)

D Extra opties

 

Complete set Tuinpakket
Deze uitvoering van de Platte regenwatertanks (1500l-3500l-5000l) is ideaal indien u een regenwater direct in de tuin wenst te gebruiken. De put is uitgerust met een begaanbaar kunststofdeksel en een geïntegreerde filterkorf. De filterkorf dient op regelmatige basis door de eigenaar te worden gereinigd. Gebruik van het systeem gebeurt via de pomp, die zowel als dompeldrukpomp in het reservoir, als aanzuigpomp bovengronds opgesteld kan worden.

Plaatsingsvoorschriften

 

Alle ondergrondse tanks worden als volgt geplaatst:
Voorzie een gat  ruim genoeg om de put neer te laten. Onderaan de put een laag gestabiliseerd zand  voorzien of bij veel grondwater een gewapende betonplaat gieten. De put erin laten en aanvullen met gestabiliseerd zand rondom  en tevens simultaan vullen met water. Bovenaan een betonplaat voorzien die rust op de omliggende niet aangeroerde aarde.